Prolog SPŽ

Část Kasper Swix teamu vyrazila na sobotní prolog Stopy pro život do Nové Města Na Moravě.
 Za slunečného odpoledne jsme vyrazili, vstříc dalšímu závodu. Těšili jsme se, neboť to byla dobrá příležitost si zase jednou zajezdit na závodních tratích v Novém Městě. Na výběr bylo ze dvou tras, kratší 8km a delší 15km bruslením. Všichni jsme byli přihlášeni na ten delší příděl kilometrů.



Po příjezdu do Vysočina Arény nahřátí z domova se do nás hned pustil mráz a tak jsme byli vděční za to, že byla k dispozici vytápěná místnost pro závodníky. Tam jsme se ale stejně raději moc nezdržovali, protože zde bylo k rozebrání docela velké množství koblih a nebylo by dobré si hned z kraje narvat břicha a už vůbec ne před závodem. Jelikož je to v týmu samý mlsoun, tak raději dále od tohoto pokušení. Na prezentaci jsme se dostavili trochu opožděně, kde to vypadlo, jak kdyby už bylo po závodě. Naštěstí nám zde ochotně vyšli vstříc a odprezentovali nás. Jak se později ukázalo, opozdilců bylo docela dost, tak jsme v tom aspoň nebyli samotní.

Nebyl času na zbyt a šlo se projet si trať. Dvakrát si objet náročný okruh nás dostatečně prohřálo, a tak jsme byli připravení na závod. Startovalo se intervalově po půl minutě. Objíždělo se 5 krát 3km takže výjezdy kopců na trati se pěkně nasčítaly a po závodě to člověk cítil. Trochu byla obava, když se pojede pětkrát stejný okruh, jestli nás to bude bavit, ale musím přiznat, že trať opravdu nenudí díky prudším výjezdům, rychlým zatáčkám závod i celkově rychle utekl.  I když se startovalo intervalově místy se kumulovalo docela dost lidí, takže si člověk musel dát pozor zejména ve sjezdech do zatáček, aby některého dalšího pomalejšího závodníka nesmetl. Všichni ale byli ohleduplní a tak jsem žádnou kolizi cestou ani nepotkal. Také bylo důležité si správně počítat ujetá kola, z toho též panovala obava, aby se člověk náhodou neseknul a nedej bože ujel víc, než měl. To ale myslím také všichni zvládli.

V cílovém prostoru i přes to, že se nám trať líbila a jelo se pěkně, tak jsme byli rád, že to máme za sebou. Hned v cíli jsme na sebe ještě počkali, abychom si mohli hned za čerstva sdělit zážitky z trati. Potom se rychle převléct do suchého, jelikož teplota prudce klesla k deseti pod nulou. Také jsme svědomitě doplnily veškeré živiny, co byly potřeba a bylo hned dobře. Výsledkově jsme dopadli následovně. Petr Javůrek 9. Jan Hruška 11. Petr Holub 15. Téměř hned po dojetí všech závodníků následovalo vyhlašování vítězů, což vždy potěší, když se to zbytečně neprotahuje.


Následoval rychlý úprk do auta, kde jsme si pořádně zatopili a tak se z něj po příjezdu domů ani nechtělo vylézat. Závod byl určitě velice příjemným zpestřením a již se těšíme na další a tentokrát i delší porce.

Komentáře

Oblíbené příspěvky